Maratonul Meryl Streep: 5 filme de văzut pe Netflix în 2023

Meryl Streep este una dintre cele mai remarcabile actrițe din industria cinematografică, recunoscută pentru talentul ei excepțional și versatilitatea în interpretare. Cu o carieră impresionantă care se întinde pe mai multe decenii, Streep a adus la viață numeroase personaje memorabile și a impresionat publicul cu performanțele sale remarcabile. Dacă ești fan al acestei legendare actrițe sau dacă vrei să explorezi mai mult din filmografia sa, Netflix este locul perfect pentru a începe un maraton de filme Meryl Streep. În acest articol, vom explora cinci filme de neuitat în care Meryl Streep a jucat roluri memorabile și care merită să fie văzute în 2023.

1. „The Devil Wears Prada” (2006)

„The Devil Wears Prada” este un film iconic care urmărește povestea unei tinere proaspăt angajate, interpretată de Anne Hathaway, care devine asistenta personală a unei editoriale de moduri de temut, interpretată de Meryl Streep. Rolul Streep în acest film, Miranda Priestly, a adus la viață unul dintre cele mai memorabile personaje din cariera ei și i-a adus o nominalizare la Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță.

2. „Sophie’s Choice” (1982)

„Sophie’s Choice” este un film dramatic bazat pe romanul omonim scris de William Styron, în care Meryl Streep interpretează rolul Sophiei, o supraviețuitoare a Holocaustului. Performanța sa din acest film a fost lăudată unanim și i-a adus primul său Premiu Oscar pentru cea mai bună actriță.

3. „Kramer vs. Kramer” (1979)

„Kramer vs. Kramer” este un alt film dramatic în care Meryl Streep strălucește în rolul unei femei care își părăsește soțul și fiul în căutarea independenței. Interpretarea ei sensibilă și complexă a adus o profunzime extraordinară filmului și a fost răsplătită cu un Premiu Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

4. „Julie & Julia” (2009)

„Julie & Julia” este un film biografic care îmbină povestea a două femei, Julie Powell și celebrul bucătar Julia Child, interpretată de Meryl Streep. Streep aduce la viață personajul lui Julia Child cu o bucurie și o căldură contagioasă, captivându-ne cu farmecul său și talentul culinar.

5. „Out of Africa” (1985)

„Out of Africa” este un film romantic bazat pe memoriile scriitoarei daneze Karen Blixen, care își petrece viața în Kenya. Meryl Streep interpretează rolul principal al lui Karen Blixen, iar performanța ei subtilă și puternică aduce o profunzime extraordinară acestui film epopeic.

Concluzie:

Un maraton de filme Meryl Streep este o călătorie captivantă prin cariera uneia dintre cele mai talentate și respectate actrițe din industria cinematografică. De la roluri iconice în filme precum „The Devil Wears Prada” și „Sophie’s Choice” până la interpretări puternice și sensibile în „Kramer vs. Kramer” și „Out of Africa”, Meryl Streep ne-a impresionat și inspirat cu fiecare apariție pe ecran. Așadar, pregătește-ți popcorn-ul, așează-te confortabil și bucură-te de un maraton de filme cu una dintre cele mai mari talente ale Hollywood-ului, doar pe Netflix!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *